Hoe het begon

0 Door

In 2015 is Kerstkind Lichtroute in Diepenheim van start gegaan. Het idee van Martha van Schaik werd hierbij gerealiseerd en met behulp van meer dan 170 vrijwilligers, verenigingen, clubs, donateurs, scholen, sponsoren en ondernemers groeide het door de jaren heen uit tot een prachtig evenement. De naam werd bedacht door Yvonne Ten Tije. De wisselende locaties waar wij gebruik van mogen maken zijn allemaal wonderschoon en de verlichting langs de route maakt de tocht naar de Kerststal majestueus en sprookjesachtig. De sfeer wordt gecompleteerd door prachtige zang, theater en kunst. De afsluiting rondom en in de Johannes Kerk geeft een sfeer van vrede en saamhorigheid. Samengevat, het is een fantastisch evenement voor het hele gezin en bedoeld voor iedereen ongeacht, afkomst, religie of geloofsovertuiging. Gewoon, maar vooral “buiten” gewoon gezellig.

Ik wil dan ook van de gelegenheid gebruik maken om iedereen heel hartelijk te danken voor hun bijdrage in welke vorm dan ook. Zonder de hulp van velen kan dit niet gerealiseerd worden. Dit brengt ons samen.

Om de sfeer alvast te proeven staan onder “media” foto’s en filmpjes van de routes van 2015, 2016 en 2017.

Tijdens workshops wordt ieder jaar door de kinderen een object gemaakt voor de lichtjesroute (zie foto’s). Dit mag daarna mee naar huis genomen worden maar deze items mogen natuurlijk ook altijd weer gebruikt worden bij een volgende lichtjesroute.

Deze website zal continue aangevuld worden (en FB pagina ook) met aanvullende informatie, maar mocht u nu al vragen hebben of u wilt zich aanmelden als vrijwilliger en/of als vriend van KKLR, mail dan even naar info@kklr.nl.

Wij hopen u allen te mogen begroeten in Diepenheim op

zaterdagavond 18 december 2021

Met hartelijke groet namens het bestuur,

Yvonne Kalter-Ten Tije

Voorzitter